Кафедра документознавства та інформаційної діяльності

кнопка_новиникнопка_склад_кафедрикнопка_про_спеціальність
кнопка_кращі_студентикнопка_випускникикнопка_працевлаштування

Інформація про кафедру документознавства та інформаційної діяльності

Документознавство та інформаційну діяльність вважають одними з найцікавіших спеціальностей на сучасному ринку праці. Їхня підготовка здійснюється на кафедрі документознавства та інформаційної діяльності. Кафедра є випускаючою для спеціальностей «Видавнича справа і редагування» за напрямом «Журналістика» та «Документознавство та інформаційна діяльність» і забезпечує підготовку фахівців за такими освітніми рівнями: бакалавр (4 роки), спеціаліст (5 років).

До складу кафедри належать висококваліфіковані викладачі, які мають великий досвід підготовки спеціалістів.


Склад кафедри:

 

Кравченко Олена Вікторівна, кандидат філологічних наук

У 2004 році закінчила філологічний факультет Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка за спеціальністю «Українська мова та література, англійська мова та зарубіжна література», магістратуру Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача української мови та літератури.

Закінчила аспірантуру при Кіровоградському державному університеті імені Володимира Винниченка, у 2009 році захистила  дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата філологічних наук на тему: «Мовно-філософські аспекти вербалізації часу і простору в історичних романах Павла Загребельного».

Із 2004 року працює в Кіровоградському інституті розвитку людини (2004-2005 роки – на посаді викладача, 2005-2009 роки – на посаді старшого викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, 2009-2011 роки – на посаді заступника директора з міжнародних зв’язків, із 2012 року – на посаді начальника відділу науки, міжнародних зв’язків та за суміщенням – доцента кафедри видавничої справи та редагування. Із 2013 року очолює кафедру видавничої справи, документознавства та інформаційної діяльності

Є автором понад 40 одноосібних публікацій, навчально-методичних посібників з англійської мови для студентів немовних факультетів, співавтором монографії, брала участь у наукових семінарах (Україна, Польща, Болгарія, Російська Федерація).

Наукові інтереси: лінгвосинергетика, когнітивна лінгвістика, психолінгвістика, лінгвоконцептологія, теорія дискурсу.


image005

Мильніченко Наталя Олександрівна,  старший викладач

У 2002 р. закінчила філологічний факультет Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, здобувши спеціальність «Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова та література». Паралельно з навчанням на 5 курсі філологічного факультету з 2001 р. навчалася у магістратурі КДПУ імені Володимира Винниченка, яку закінчила у 2002 році, отримавши фах «Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова і література» й здобувши кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача української мови та літератури.Із 2002 р. працює у Кіровоградському інституті розвитку людини на посадах викладача і старшого викладача. У 2007 р. закінчила аспірантуру при Кіровоградському імені Володимира Винниченка за спеціальністю «Українська література». У 2012 р. було присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії».

З 2014 року працює у Центральноукраїнському юридичному коледжі.

Наукові інтереси: українська історична проза.


4astakova

Частакова Надія Сергіївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри видавничої справи, документознавства та інформаційної діяльності Кіровоградського інституту розвитку людини, член Національної спілки письменників України

Народилась 27 лютого 1987 року в м.Світловодськ, що на Кіровоградщині.

2009 року закінчила факультет філології та журналістики КДПУ імені В.Винниченка і вступила до аспірантури при цьому ж виші.

2012 року захистила кандидатську дисертацію «Літературно-критичні і культурологічні концепції у науковій творчості Івана Дзюби».

З того часу і до вересня 2016р. працювала на посаді старшого викладача Кіровоградського інституту розвитку людини, з вересня 2016р. – переведена на посаду доцента. За сумісництвом викладає літературну творчість у МАН, що діє при облкомплексі «Гімназія-інтернат-школа мистецтв».

Автор 20 праць з актуальних проблем сучасної філології.

Коло наукових інтересів: аналіз художнього твору, література ХХ століття, літературна освіта, естетика модернізму, поезія французького символізму, проблема елітарності української літератури і культури.

Наукові інтереси: захоплюється фотографією й живописом. Вільний час присвячує читанню, самовдосконаленню, подорожуванню і краєзнавствчому туризму.


Соменко Олена Олексіївна старший викладач

Соменко Олена Олексіївна, старший викладач

Закінчила фізико-математичний факультет Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка за спеціальністю «Математика».

Одержала кваліфікацію «Вчитель математики та економіки».

Закінчила магістратуру цього ж факультету, отримавши спеціальність «Викладач математики».

Працює над темою дисертаційного дослідження «Система Sage як засіб розвитку пізнавальної активності майбутніх учителів математики».

Досвід науково-педагогічної діяльності 2 роки. Має 5 наукових праць.

З 2013 року працює в Кіровоградському інституті розвитку людини та з 2016 року старшим викладачем Центральноукраїнського юридичного коледжу.

Коло наукових інтересів: використання ІКТ у навчанні математики, інтеграція знань і вмінь студентів при вивченні математичних дисциплін.

Наукові інтереси: програмування.


image013

Бондар Галина Григорівна, старший викладач кафедри

У 1995 році закінчила повний курс факультету іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного інституту імені Володимира Винниченка, отримала диплом з відзнакою за спеціальністю «Німецька та англійська мови». Після закінчення інституту було присвоєно кваліфікацію вчи­теля німецької та англійської мов. З серпня 1995 року до серпня 2001 року працювала асистентом кафедри германської філології Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.К. Винниченка на факультеті іноземних мов. З вересня 2002 року до вересня 2006 року – викладач німецької мови, а з вересня 2006 року до серпня 2007 року – декан підготовчого відділення Кіровоградської філії «Відкритий Міжнародний Університет розвитку людини «Україна». З вересня 2007 року до серпня 2014 року працювала викладачем німецької та англійської мов кафедри германської філології ПВНЗ Соціально-педагогічний інститут «Педагогічна Академія» м. Кіровоград. З вересня 2014 року працює в Кіровоградському інституті розвитку людини на посаді старшого викладача кафедри видавничої справи, документознавства та інформаційної діяльності.

Є автором понад 15 публікацій, навчально-методичних посібників з англійської та німецької мов для студентів мовних і немовних факультетів, брала участь у наукових семінарах та науково-практичих конференціях.

Наукові інтереси: когнітивна лінгвістика, психолінгвістика, теорія дискурсу.


Інформація про спеціальність “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа”

Спеціалісту в галузі документознавства та інформаційної діяльності відводиться особливе місце в системі ринкових і виробничих відносин. Його соціальна роль та професійне призначення визначаються необхідністю дотримання чіткого планування, ведення того чи іншого виду господарювання, налагодження комунікаційних зв’язків із партнерами регіонального та міжрегіонального рівня.

Майбутній фахівець-документознавець у змозі розробити, впровадити та забезпечити функціонування єдиного в організації технологічного процесу документування й роботи з документною інформацією на основі використання сучасних автоматизованих технологій.

Спеціальність «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» належить до гуманітарного напряму підготовки. Головний акцент зроблено на управлінні інформацією в документно-інформаційних системах, методах аналізу і оцінки документальних потоків, технологіях і методиці збирання та обробки інформаційних потоків, пошуку інформації; аналізу й узагальненню отриманого матеріалу.

Навчання за спеціальністю “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа” передбачає:

  • високоякісну освіту та міжнародне визнання;
  • поглиблене вивчення іноземних мов;
  • належну комп’ютерну підготовку;
  • працевлаштування гарантується існуванням інформаційно-аналітичних підрозділів у всіх установах та на підприємствах.

Професійна діяльність фахівця на первинних посадах буде полягати у:
– виконанні спеціальних функцій, пов’язаних із розробкою та впровадженням технологічних процесів документування, роботи з документами й інформацією, організацією інформаційної діяльності;
– вирішенні стереотипних, діагностичних задач із документознавства та інформаційної діяльності;
– прийнятті оперативних рішень у межах своєї компетенції та функціональної підготовки.

ТЕРМІН НАВЧАННЯ:

Денна форма навчання – Бакалавр – 4 роки
Заочна фома навчання – Бакалавр – 4 роки

Де і ким може працювати випускник

Випускники Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна» спеціальності “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа” отримують диплом встановленого зразка із кваліфікацією бакалавра з інформаційної, бібліотечної та архівної справи, менеджера органів державної влади та управління.

Фахівець з інформаційної, бібліотечної та архівної справи може займати такі посади:

  • керівник апарату місцевих органів державної влади (завідувач відділу, завідувач сектора апарату);
  • керівник функціонального підрозділу;
  • керівник адміністративного підрозділу (завідувач секретаріату, завідувач канцелярії);
  • керівник підрозділу кадрів і трудових відносин (начальник відділу кадрів);
  • директор малого підприємства (у сфері інформаційної діяльності);
  • менеджер інформації, менеджер з добору, забезпечення і використання персоналу);
  • фахівець у галузі бібліотечної справи;
  • референт;
  • музеєзнавець;
  • архівознавець;
  • менеджер з реклами;
  • організатор справочинства.

Інформація про спеціальність “Журналістика”

Фахівець у галузі журналістики повинен бути підготовленим для редакційно-видавничої, творчої, організаторської та виробничо-технічної роботи у соціально-політичних, виробничих та економічних структурах суспільства, що здійснюють журналістську,  видавничу, інформаційну і рекламну діяльність на посадах коректора, молодшого редактора, редактора, редактора-організатора, референта, керівників різних рівнів, співробітника органів масової комунікації, науково-технічної інформації, маркетингової служби, працівника видавничих структур будь-якої форми власності, бібліотечних та науково-дослідних установ відповідного профілю, системи управління книговидавничої галузі.

В інституті працюють висококваліфіковані та досвідчені спеціалісти, серед яких – кандидати наук, доценти.

Навчальний процес проводиться за програмами, які відповідають сучасним світовим стандартам, із залученням новітніх методик.

Студенти мають можливість працювати у комп’ютерних класах, опановувати найсучасніші програмні продукти, що сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців.

Випускники мають право працювати у видавництвах, друкарнях, редакційно-видавничих відділах установ, науково-дослідних інститутах, професійних організаціях (виготовлення інформаційної продукції, редагування та підготовка до друку матеріалів), у засобах масової інформації, тощо на таких посадах:

  • коректора; молодшого редактора, редактора;
  • редактора-організатора; референта; літературного редактора;
  • менеджера у сфері видавничої справи друкованих ЗМІ;
  • експерта з питань видавничої діяльності та редагування;
  • співробітника органів масової комунікації, науково-технічної інформації, маркетингової служби;
  • працівника видавничих структур будь-якої форми власності;
  • працівника бібліотечних та науково-дослідних установ відповідного профілю;
  • начальника відділу (у видавництві, друкованих ЗМІ);
  • працівника системи менеджменту книговидавничої галузі.

Для студентів інституту, які навчаються за спеціальністю “Журналістика”, викладається комплекс професійно орієнтованих дисциплін, серед яких:

  • Авторське право;
  • Видавнича справа та редагування;
  • Електронні видання та Інтернет;
  • Історія видавничої справи;
  • Організація і економіка видавничої справи;
  • Основи редакторської майстерності, основи теорії і практики журналістики;
  • Поліграфія;
  • Правові основи ЗМІ;
  • Теорія та практика масової комунікації;
  • Технічне редагування, макетування та верстка;
  • Газетна журналістика;
  • Журналістське розслідування.
Студенти спеціальності «Видавнича справа та редагування» на святкуванні Дня міста

Студенти на святкуванні Дня міста

Після вручення дипломів бакалавра

Після вручення дипломів бакалавра

Студенти спеціальності «Видавнича справа та редагування» після захисту дипломних робіт

Після захисту дипломних робіт

Під час захисту дипломної роботи

Під час захисту дипломної роботи

Студентка третього курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Мілана-Анастасія Панченко у літній школі газети «День» (м. Київ)

Студентка спеціальності «Видавнича справа та редагування» Мілана-Анастасія Панченко у літній школі газети «День» (м. Київ)

Студенти третього курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Оксана Мицикова і Олена Щербина під час роботи на радіо (КОДТРК)

Студенти спеціальності «Видавнича справа та редагування» Оксана Мицикова і Олена Щербина під час роботи на радіо (КОДТРК)

Студентка третього курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Мілана-Анастасія Панченко під час проходження тренінгу щодо антикорупційної діяльності у медіа (м. Одеса)

Студентка спеціальності «Видавнича справа та редагування» Мілана-Анастасія Панченко під час проходження тренінгу щодо антикорупційної діяльності у медіа (м. Одеса)

 

“ДОКУМЕНТОЗНАВСТВО ТА ІНФОРМАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ”

«ВИДАВНИЧА СПРАВА ТА РЕДАГУВАННЯ»

 

Метки: , , . Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.