70-а річниця Великої Перемоги у Другій світовій війні

До 70-ї річниці Великої Перемоги у Другій світовій війні в Кіровоградському інституті розвитку людини було проведено 7 травня 2015 року зустріч двох поколінь: воїнів Другої світової війни та учасників АТО.

На цьому заході були присутні: ветеран ВВВ – Гудак Іван Дем’янович та наші студенти, які воювали в зоні АТО – Сомов Кирил та Красюк Захар.

Захід був поділений на дві частини: спочатку студенти 1 курсу спеціальності «Правознавство» зробили екскурс у минуле та пригадали хронологію визначних подій у боротьбі з фашизмом на території України. Їхню доповідь доповнив старший науковий співробітник історичного відділу Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Шевченко Борис Леонідович та продемонстрував унікальну хроніку 1944 року «Звільнення міста Кіровоград».

До студентів звернувся ветеран Другої світової війни Гудак Іван Дем’янович. Він розповів як воював на фронті і що його спонукало після поранення перейти до УПА. У словах ветерана відчули і біль за сьогоднішній день країни.

Студенти Красюк Захар та Сомов Кирило розповіли про свою участь у бойових діях в зоні АТО. Бойове завдання продовжує виконувати Гетманчук Євген. На зустрічі підвели підсумки пошукової роботи та розповіли про загиблих студентів – випускників Кіровоградського інституту розвитку людини: Бендерова Максима, Волкотруба Віталія та Шимчика Ярослава. Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Пошукова та дослідницька робота буде продовжена студентами та викладачами ВУЗу.

image010

image012

image014

image016

image018

image002

image004

image006

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.