Умови вступу до навчального закладу

До Університету «Україна» приймаються громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які проживають на території України на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту.

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста приймаються особи з повною загальною середньою освітою.

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти вищі навчальні заклади мають право приймати на другий курс (із нормативним терміном навчання) на вакантні місця осіб, які здобули повну загальну середню освіту і подають для участі у конкурсі сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання.

Університет «Україна» приймає за результатами вступних випробувань на перший курс (зі скороченим терміном навчання) або другий курс (із нормативним терміном навчання) на вакантні місця осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень кваліфікованого робітника, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за умови вступу на споріднену спеціальність.

На навчання для здобуття ступеня бакалавра приймаються особи з повною загальною середньою освітою за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань і вмінь вступників та рівня їх творчих та/або фізичних здібностей із урахуванням середнього бала документа про повну загальну середню освіту та балів за особливі успіхи.

Вступники подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, видані у 2015 році. Мінімальне значення кількості балів сертифіката із загальноосвітнього предмета, з яким вступник допускається до участі у конкурсі, становить 100 балів.

На навчання для здобуття ступеня бакалавра Університет «Україна» приймає за результатами вступних випробувань на перший курс (зі скороченим терміном навчання) або на другий (третій) курс (із нормативним терміном навчання) на вакантні місця осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, за умови вступу на споріднений напрям підготовки.

Університет «Україна» приймає на навчання за результатами вступних випробувань осіб, які здобули неповну вищу освіту, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за іншою спеціальністю у межах вакантних місць ліцензованого обсягу.

Університет «Україна» має право приймати на навчання за результатами вступних випробувань осіб, які здобули базову або повну вищу освіту, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або ступеня бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу.

За результатами внутрішнього тестування на І курс зараховуються:

  • інваліди І та ІІ групи інвалідності;
  • діти-інваліди;
  • абітурієнти, які мають захворювання, вказані у Переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, через які вступники його не проходили;
  • особи, звільнені з військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу.

За результатами співбесіди на І курс мають право бути зараховані:

  • особи, яким Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” надане таке право;
  • інваліди, які неспроможні відвідувати навчальний заклад, з правом навчання за місцем проживання за рекомендацією органів охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Особи з особливими потребами (з обмеженими фізичними можливостями – інваліди І-ІІ груп, діти-інваліди) зараховуються поза конкурсом (за винятком магістратури), а також можлива повна або часткова компенсація оплати за навчання Кіровоградським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів на основі тристороннього договору.

Документи, необхідні при вступі

  • заява про вступ;
  • документ державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;
  • копія паспорта;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • 6 кольорових фотокарток розміром 3×4 см;
  • сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий у 2015 році;
  • військовий квиток (посвідчення про приписку до призовної дільниці);
  • 4 конверти;
  • папка-швидкозшивач.
Для вступників, які претендують на навчання за рахунок фондів і спонсорів, крім обов’язкового переліку документів, додатково необхідно подати:

Для осіб із особливими потребами:

  • довідку МСЕК;
  • індивідуальну програму реабілітації інваліда.

Для осіб, які мають особливо важкі умови життя:

  • довідку про середньомісячний сукупний дохід родини на одну особу з відповідного районного управління праці та соціального захисту населення (запит на отримання довідки видається Приймальною комісією університету).

Для сиріт та осіб, які залишилися без піклування батьків:

  • засвідчені копії свідоцтв про смерть батьків або про позбавлення їх батьківських прав;
  • нотаріально засвідчену копію рішення суду або документ, який підтверджує встановлення опікунства.
Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.