Новини спеціальності

Перемога в конкурсі та участь студента третього курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Мілани-Анастасії Панченко в літній школі журналістики (м. Київ, газета «День»)

Перші кроки в професію

УЧАСТЬ СТУДЕНТА ТРЕТЬОГО КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ВИДАВНИЧА СПРАВА ТА РЕДАГУВАННЯ» МІЛАНИ-АНАСТАСІЇ ПАНЧЕНКО У ТРЕНІНГУ, ПРИСВЯЧЕНОМУ ПИТАННЯМ ЛЮСТРАЦІЇ: УРОКИ АНТИКОРУПЦІЇ ДЛЯ МОЛОДИХ ЖУРНАЛІСТІВ

ПЕРЕМОГА В КОНКУРСІ ТА УЧАСТЬ СТУДЕНТА ТРЕТЬОГО КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ВИДАВНИЧА СПРАВА ТА РЕДАГУВАННЯ» МІЛАНИ-АНАСТАСІЇ ПАНЧЕНКО В ЛІТНІЙ ШКОЛІ ЖУРНАЛІСТИКИ (м. Київ, газета «День»)

Цього року студентка спеціальності «Видавнича справа та редагування» Кіровоградського інституту розвитку людини Мілана-Анастасія Панченко перемогла у конкурсі на участь у Літній школі журналістики, яку проводила редакція газети «День». Із 1 до 31 липня, разом із двадцятьма кращими студентами, що представляють редакторсько- видавничий та журналістський фах, М.- А. Панченко підкорювала вершини журналістики в редакції однієї з найавторитетніших газет в Україні.

 У Мілани-Анастасії Панченко в Літній школі журналістики було двадцять зустрічей із відомими людьми сучасності, серед яких – посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт, перший заступник директора Інституту світової політики Сергій Солодкий, амбасадор Франції в Україні Ален Ремі, російський медіа-експерт Ігор Яковенко, голова групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, сорок шість годин записів, п’ять поїздок, а також – скайп-конференція і виїзна лекція в представництві ООН в Україні, Лариса Івшина, головний редактор газети «День» зауважила, що цьогорічна школа під впливом часу та обставин була «…дуже зрілою. Я би сказала, що в мене відчуття великого оркестру особистостей…Чи досягли ми своєї мети, буде видно через 20 років. Якщо ви, відмотуючи назад плівку своєї біографії, зможете сказати, що це був пусковий механізм для якихось перетворень, що воно не пропало даремно, — це було б програмою максимум, про що можна мріяти». Мілана-Анастасія Панченко стверджує: «Це був своєрідний виклик моїм прагненням та можливостям. Я його подолала. Я вдячна моїм викладачам за натхнення, теоретичну та практичну підготовку. Це – наша спільна перемога».

фото35_vc

фото36_vc

фото37_vc

ПЕРШІ КРОКИ В ПРОФЕСІЮ

Цьогоріч студенти другого курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» проходили   практику в Кіровоградській державній телерадіокомпанії. Враженнями ділиться Вікторія Васильєва.

Робота на радіо – інформаційно дуже насичена та цікава. Спершу нас ознайомили із редакторськими програмами для коригування матеріалу. Там ми здійснили перші спроби аудіо-монтажу. Самостійна робота із записами виявилась цікавою, але дуже клопіткою. На перший погляд елементарні задачі затягувались на увесь день, але спільна робота приносила свій досвід колективної співпраці.

      Зразу нам випала нагода застосувати отримані знання на практиці – у записі інтерв’ю з переможницею “Битви поетів” Марією Сидорак та на «Музичній битві» у Єлисаветградській галереї. Атмосфера шоу була незабутньою , молоді колективи та сольні виконавці приємно дивували усіх присутніх. Всі, окрім того , що слухали дивовижну музику, мали можливість спостерігати ще й оригінальні експонати самої галереї.  Переможцями стали: Аліна Шевченко та Олександр Теплих.

Це було своєрідне професійне хрещення. Опісля нас чекала робота з записом на студії, але особливо приємно було слухати власний репортаж на радіо.

фото38_vc

фото39_vc

 

УЧАСТЬ СТУДЕНТА ТРЕТЬОГО КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ВИДАВНИЧА СПРАВА ТА РЕДАГУВАННЯ» МІЛАНИ-АНАСТАСІЇ ПАНЧЕНКО У ТРЕНІНГУ, ПРИСВЯЧЕНОМУ ПИТАННЯМ ЛЮСТРАЦІЇ: УРОКИ АНТИКОРУПЦІЇ ДЛЯ МОЛОДИХ ЖУРНАЛІСТІВ

У рамках  інформування журналістів про дію Законів України про антикорупційний комітет та реформи у прокуратурі  та про люстрацію, Інститут розвитку регіональної преси за підтримки посольство США в Україні провів тренінг у місті-герої Одесі, темою якого були антикорупційні журналістські розслідування.

Учасником цього тренінгу стала студент третього курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Кіровоградського інституту розвитку людини Мілана-Анастасія Панченко.

Представники п’ятнадцяти ЗМІ з різних міст України присвятили три дні свого життя обговоренню правової та не правової безпеки журналіста, специфіці проведення антикорупційних розслідувань, допоміжні ресурси отримання інформації та багато ін.. Не зважаючи на різний досвід присутніх, корисну для себе інформацію здобув кожен.

Своїм досвідом поділилися Олег Хоменок сертифікований медіа-консультант та тренер з журналістики з багаторічним досвідом у медіа-галузі, Катерина Іванова програмний менеджер ІРРП, медіа-тренер, а також Людмила Панкратова медіа-юрист.

М.А. Панченко відмічає: «Мене переповнює неймовірна вдячність організаторам тренінгу і всім, хто долучився. Такий досвід не можна переоцінити. Три дні минули в обговорені останніх тенденцій журналістики, специфіки роботи у різних медіа, обмін досвідом… Величезне спасибі усім, хто допоміг мені провести ці дні з користю для майбутнього. Особливо вдячна я завідувачу кафедри «Видавнича справа, документознавство та інформаційна діяльність» О.В. Кравченко, а також  директору ТО «Радіо Скіфія-Центр» М.В. Лебідь».

фото31_vc

фото32_vc

фото33_vc

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.