Господарський суд

26 травня 2016 року у рамках заходів з нагоди відзначення 25-ї річниці утворення системи господарських (арбітражних) судів України до господарського суду на День відкритих дверей завітали студенти-правознавці першого курсу Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна».

Зустріла майбутніх юристів заступник керівника апарату Слободяник Ірина Вікторівна, яка, привітавши гостей, розповіла про порядок проведення судових засідань, зокрема про ті, що проходять у режимі відеоконференцзв’язку та запросила  юнаків і дівчат бути присутніми у судовому засіданні.

20160526_104706

Так, під час розгляду справи про стягнення орендної плати, яка знаходиться у провадженні судді господарського суду Кіровоградської області Шевчук Олени Броніславівни, студенти побачили, як відбувається господарський процес: заявлення клопотання, доведення аргументів прокурора та позивача, а також їх заперечення відповідачем.

20160526_111414

Далі з молоддю поспілкувалась суддя-спікер господарського суду Кіровоградської області Поліщук Ганна Борисівна, яка розповіла про особливості справ, що розглядає господарський суд, поінформувала щодо структури апарату суду та суддівської кар’єри, а також навела цікаві факти з історії становлення господарської юрисдикції.

Окрім того, студенти зустрілись з головою господарського суду Вавренюк Людмилою Станіславівною, яка відповіла на усі запитання молоді.

20160526_111039

Під час заходу суддя-спікер провела екскурсію господарським судом та розповіла про посадові обов’язки помічників суддів і секретарів судового засідання, ознайомила з роботою загального відділу (канцелярії) та архіву суду, запросила до свого робочого кабінету.

20160526_112842

На завершення екскурсії майбутні юристи ознайомились із ювілейним стендом, підготовленим до 25-ї річниці утворення господарських судів та подякували за пізнавальний захід, аджевперше опинилися безпосередніми очевидцями роботи господарського суду Кіровоградської області.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.