Відвідування студентами клубу соціального та правового кіно

Обласна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського започаткувала новий формат роботи – клуб соціального і правового кіно. Установа є партнером міжнародного фестивалю «Docudays UA» і від його організаторів отримала диски з ліцензійними копіями фільмів – номінантів фестивалю, аби їх перегляд спонукав громадськість аналізувати порушені проблеми Кіноклуби медіапросвіти створюються з метою сприяти активізації діалогу про права людини в українському суспільстві через надання правозахисникам, педагогам, громадським лідерам, працівникам пенітенціарної системи медіаінструментів та методології для підвищення рівня поінформованості громадян України в галузі прав людини.

Кіноклуби працюють у школах, університетах, молодіжних НДО, євроклубах, бібліотеках, виправних колоніях та освітніх установах пенітенціарної системи. На виконання договору про співпрацю, студентам Кіровоградського інституту розвитку людини було запропоновано відвідати кіноклуб для перегляду цікавого документального фільму.

Усі покази у кіноклубах є виключно некомерційними, а також обов’язково мають супроводжуватися освітніми та правопросвітницькими заходами: дискусіями, зустрічами з авторами та героями фільмів, експертами та правозахисниками з метою правового виховання, формування у членів кіноклубу розуміння людської гідності як найвищої цінності.

Отже, студентам Кіровоградського інституту розвитку людини для перегляду було запропоновано документальний фільм «Трудний» (Україна, режисери М. Бондарчук та Д. Тяжлов).

У фільмі порушено важливі суспільні проблеми, серед яких – сирітство при живих батьках та підліткова ігроманія. У стрічці розповідається про донецький дитячий денний притулок «Місто сонця» і його вихованців. У 2007 році, коли йшли зйомки цього фільму, кількість дітей-сиріт в Україні сягала 150 000 осіб, інтернати були переповнені. Наразі в теперішній час ситуація виправляється, про що свідчить, зокрема, і зменшення числа вихованців, що перебувають під опікою нашого навчального закладу

Цей фільм дуже зацікавив наших студентів. Про що свідчило активне обговорення!!!

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.