Дні пам’яті в інституті та коледжі відзначили спільними заходами

Внесок українського народу у перемогу над нацизмом є величезним. На території України точилися бої, мільйони наших співвітчизників боролися з ворогом пліч-о-пліч з іншими народами, тисячі українських сіл і міст було спалено, знищено. Війна увійшла в кожну родину, принісши «похоронку».

Дні пам’яті в інституті та коледжі відзначили спільними заходами музею Кропивницького та 1-ої музичної школи.  З великою цікавістю сприйняли студенти та викладачі інформацію про подвиги земляків із Кіровоградщини,  які у боротьбі з фашистами йшли на таран з фашистським літаком, як наш земляк Василь Колісніченко; закрив ворожий кулемет у Берліні власним тілом Архип Маніта з Ульянівського району; направив літак на потяг з цистернами пального Євген Жердій з Малої Виски. Дізнались  студенти і про Григорія Балицького, нашого земляка-партизана, який з друзями відправив під укіс 134 ворожих ешелони, а особисто – 45. Подвиги наших земляків назавжди залишаться у нашій пам’яті.

Студенти та викладачі ВУЗу взяли участь у пам’ятній ході, присвяченій вшануванню героїв ІІ світової війни та відвідали виставку в Центральній бібліотеці, присвячену подвигу наших дідів.

Метки: . Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.