Стратегія розвитку міжнародних зв’язків на 2015-2020 роки

Стратегія розвитку міжнародних зв’язків на 2015-2020 роки

  1. Створення привабливого для іноземних студентів та партнерів іміджу Інституту.  Систематичну інформаційно-рекламну роботу з метою поширення за межи України  позитивних відомостей про Інституту, зокрема про його науковий та освітній потенціал.

2. Активну участь Інституту та його підрозділів у міжнародних науково-освітніх  ярмарках, виставках та інших заходах з метою використання їх для популяризації  Інституту, його здобутків та потенціалу.

3. Створення та періодичне оновлення привабливого для потенційних партнерів  інформаційно-рекламного пакету українською і англійською мовами (у друкованому  та цифровому форматах) про Інститут із висвітленням його можливостей у навчальній та науково-дослідній сферах; активне використання пакету у рекламних та інформаційних  цілях.

4. Ефективне використання комунікаційних та інформативних можливостей мережі  Інтернет для доведення відомостей про Інститут до міжнародних академічних і науково-дослідницьких кіл.

5. Вдосконалення та розширення інформативних ресурсів інтернет-сайту Інституту,  зокрема його англомовної версії як потужного комунікаційного засобу інтегрування  у міжнародний науковий та освітній простір та встановлення продуктивних стосунків з закордонними суб’єктами.

6. Покращення інформаційно-образної присутності кожної кафедри та факультету  на сайті Інституту з висвітленням їхнього професійного профілю та здобутків  поданих англійською мовою.

7. Запровадження організаційних та навчальних засад відповідно до вимог Болонської  декларації та таким чином створення належних умов для полегшення інтеграції  Інституту у світовий академічний простір і інтенсифікації міжнародних стосунків.

8. Дослідження сучасного ринку освітніх послуг та відстеження новітні тенденції  у міжнародному навчальному та науково-дослідному просторі для їхньої наступної  адаптації відповідно умовам України та Інституту.

9. Встановлення нових та розвиток існуючих контактів з іноземними навчальними та науково-дослідницькими закладами.

10. Підвищення спроможності науково-педагогічних кадрів Інституту до плідної  співпраці з закордонними партнерами шляхом покращення рівня володіння англійською мовою. Забезпечення ефективного функціонування програм англомовного вдосконалення
викладачів при Інституті післядипломної освіти.

11. Забезпечення можливості навчання, стажування, обміну студентами, аспірантами та викладачами за кордоном у рамках програм ДААД, Марії Кюрі, Темпус, Еразмус-Мундус, Вишеградської стипендії, Фонду Фулбрайта тощо. Забезпечення фінансування програм,
що передбачають витрати з боку Інституту.

12. Налагодження систематичної роботи з інформування студентів та викладачів про можливу участь у міжнародних освітніх та наукових програмах і проектах.

13. Забезпечення ефективної роботи Навчально-наукового центру міжнародного співробітництва  Інституту як інформаційно-консультативного та координаційного інструменту для пошуку, встановлення та розвитку плідних стосунків з закордонними партнерами.

14. Створення умов для залучення до роботи у Навчально-науковому центрі міжнародного  співробітництва кваліфікованих фахівців. Забезпечення центру сучасно обладнаними робочими приміщеннями, придатними для проведення інтенсивної інформативно-пошукової, організаційної роботи, та перемовин з закордонними партнерами і гостями Інституту.

15. Забезпечення включення до планів роботи та звітів підрозділів Інституту відповідних сегментів, присвячених міжнародному аспекту їхньої діяльності.

16. Створення разом з Інститутською бібліотекою та відділом науково-технічної інформації системи опрацювання, реферування і систематизації інформаційних матеріалів,  які надходять до Інституту від Європейської асоціації Інститутів та інших закордонних
організацій. Забезпечення доведення інформації до керівництва Інституту та інших зацікавлених осіб з метою кращого засвоєння світового досвіду у галузі організації навчальної, дослідницької роботи, розвитку студентського самоврядування, встановлення
ефективних взаємозв’язків з бізнесом тощо.

17. Сприяння міжнародному міжвузівському співробітництву на рівні підрозділів та ректорату Інституту шляхом здійснення аналітичної інформативно-пошукової роботи та доведення потрібної інформації до відповідних суб’єктів в стінах Інституту.

18. У співпраці з факультетами та кафедрами налагодження систематичної роботи з інформування студентів та викладачів про можливу участь у міжнародних освітніх та наукових програмах і проектах.

19. Залучення до співпраці закордонних замовників та інвесторів; консультування та технічну допомогу підрозділам Інституту у підготовці та укладанні угод, а також безпосереднє укладання угод про співробітництво із закордонними суб’єктами на навчальні та науково-дослідні проекти та програми.

20. Залучення фінансових засобів закордонних замовників та міжнародних фондів і грантів для фінансування навчальних, науково-дослідних проектів, програм та проведення відповідних заходів.

Систематизацію інформації про законодавчі, нормативні акти України, що обумовлюють міжнародні стосунки, міжнародну діяльність підприємств та організацій України та доводити їх до виконавців.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.