Шануймо та пишаймося рідною мовою!

Науково-викладацький склад та студенти Кіровоградського інституту розвитку людини щороку долучаються до загальнодержавних свят та заходів. Однією із таких визначних подій є місяць рідної мови у КІРоЛ.
Мовний «марафон» щороку стартує 9 листопада, у День української писемності та мови. Стартував місяць рідної мови з написання ХІХ Радіодиктанту національної єдності.
Цього року у написанні Радіодиктанту відзначилися студенти І курсу, які не тільки продемонстрували свої знання української мови, а й творчо підійшли до свята – Дня української мови та писемності. Студенти створили стінгазети, присвячені цій події, студентка спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Смірнова Ярослава підготувала статтю про історію рідної мови.
На базі КІРоЛ у листопаді та на початку грудня 2019 року також пройшов обласний етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Метою конкурсу є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.
Переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у КІРоЛ стали:
• 1 місце – Сергійчук Аліна (спеціальність «Журналістика);
• 2 місце – Товстоган Валерія (спеціальність «Журналістика);
• 3 місце розділили студентки Смірнова Ярослава (спеціальність «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа) та Новохатько Ніна (спеціальність «Фінанси).

Ст. викладач кафедри права та соціально-економічних відносин
КІРоЛ Мильніченко Н.О.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.