«Молода сім’я: повага, розвиток, рівність»

28 листопада в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва імені О.М. Бойченка відбулося чергове засідання лекторію «Молодь і право». наші студенти спілкувалися із заступником начальника Кіровоградського міського управління юстиції Литвин Світланою Павлівною, яка розкрила особливо актуальну для молоді тему «Молода сім’я: повага, розвиток, рівність».

Світлана Павлівна наголосила, що родина та сім’я – це найдорожче для кожної людини, адже з родини розпочинається життя людини. Тут ми робимо перші кроки, звідси виходимо у широкий світ. В сім’ї кожен із нас навчається любові та добра, вчиться шанувати свій рід, землю, берегти пам’ять свого народу. Світлана Павлівна зазначила, що зародження сім’ї, як основи формування нової гілки родинного дерева, починається з укладення шлюбу, що є союзом жінки та чоловіка, зареєстрованому у державному органі реєстрації актів цивільного стану. Шлюб ґрунтується на засадах добровільності та одношлюбності.

Сучасні умови, в яких перебуває українська сім’я, характеризуються різкою зміною соціально-економічних відносин у суспільстві, за яких пріоритети мають надаватися особистості людини, її практичній діяльності в усіх напрямках господарювання та духовної культури.

Студентів зацікавив правовий аспект цивільного шлюбу та його особливості. Обговорюючи це питання, молоді люди зрозуміли, що права та обов’язки подружжя набувають юридичної сили лише після державної реєстрації шлюбу. Юнаки та дівчата запропонували розглянути ще й такі питання: аліментні зобов’язання подружжя, шлюбний договір, припинення шлюбу.

Студенти уважно та зацікавлено слухали, спілкуючись, робили висновки та ставили запитання, які стосуються сімейних правовідносин.

 IMG_5788

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.