Стартував проект «Плануєш стати політиком?»

28 вересня 2016р в м.Кропивницькому  стартував проект «Плануєш стати політиком?» за сприяння фонду Ганса Зейделя (Німеччина) в Україні та ГО «Інформаційно-ресурсний центр». Участь у політичному проекті передбачала підготовку, проведення виборів до молодіжного парламенту, створення єдиної системи залучення молоді до процесу реформування органів місцевого самоврядування, розвитку громадянського суспільства і молодіжного руху, сприяння спільному продуктивному, прозорому, демократичному і перспективному розвитку умов життя регіону за рахунок втілення нових проектів, програм, ініціатив.

Метою Молодіжного парламенту є створення єдиної системи залучення молоді до процесу реформування органів місцевого самоврядування, розвитку громадянського суспільства, яка сприятиме спільному, продуктивному, прозорому, демократичному і перспективному розвитку умов життя регіону за рахунок втілення нових проектів, програм, ініціатив.

«Молодіжний парламент» – це громадський молодіжний проект, спрямований на розвиток молодіжного руху області, реалізацію європейських принципів співпраці влади та молоді, об’єднання ідей молодіжних громадських організацій регіону.

Молодіжний парламент стане однією з найактивніших молодіжних платформ для проведення політичних дебатів, міжкультурних зустрічей, обміну ідеями та впровадження нових проектів та програм розвитку своїх територій.

У період з вересня по листопад 2016р. студенти Кіровоградського інституту розвитку людини отримали практичний досвід участі, організації та проведення виборів. Були сформовані виборчі округи, провели висунення кандидатів, організували роботу дільничної виборчої комісії, роботу спостерігачів, провели підрахунок голосів.

В майбутньому депутати молодіжного парламенту матимуть змогу активно проявити себе, перевірити свої сили і можливості в багатьох напрямках роботи.

Проект є пілотним у Кіровоградській області і впроваджується під патронатом голови обласної державної адміністрації. Учасниками проекту стали 12 вищих навчальних закладів міста. 24 листопада у Молодіжний парламент було обрано 42 особи – представники від ВНЗ. Протягом півроку вони пройдуть навчання (тренінги, скайп-конференції, стажування, сесії і т. д.), стануть повноцінною згуртованою молодою командою, яка здатна буде відстоювати інтереси всього суспільства і впроваджувати реформи.

Перспективи. Обраний кандидат, депутат молодіжного парламенту Опря Володимир (студент 3 курсу, денної форми навчання, спеціальності «Фінанси») в даний час працює над соціальним проектом.

 

Метки: , , . Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.