Напередодні Великодніх свят в КІРоЛ відбувся майстер-клас із розписування писанок-крапанок

Згідно з давньою легендою, яйце птаха є зародком життя, символом бога сонця. Стародавні українці вважали яйце початком всього, прообразом космосу. Вони вірили, що весь світ є подібним до великого яйця: шкаралупа – це небо, плівка – хмари, білок – вода, жовток – земля. Сьогодні писанки та крашанки є символами Христового Воскресіння, якими за традицією, в квітні – на початку травня люди обдаровують один одного, промовляючи при цьому “Христос Воскрес”!

писанка 4У Кіровоградському інституті розвитку людини майстер-клас із розписування писанок-крапанок провела старший викладач кафедри «Правознавство» Н.О. Михайловська. Студенти і викладачі отримали прекрасну можливість долучитися до таїни писанкарства, дізнатися професійні таємниці розписування яєць,  отримати інформацію про традиції українського прикладного мистецтва.
“Особисто мені участь у майстер-класі дала змогу поринути в атмосферу клопіткої, захоплюючої праці, пережити дрібні невдачі та задоволення від отриманого сумлінними стараннями результату, заглибитися в далечінь минулого наших предків, які розписували яйце, вкладаючи в нього свій сакральний зміст, вміло підбираючи символи і кольори.

писанка 1Стали зрозумілими необхідність і корисність напрацювання навичок для виготовлення святкової писанки, адже писанкарство потребує зосередженості й витривалості, та і без фантазії тут не обійтися…” – зауважила організатор Н.О. Михайловська.

“Я вперше на такому майстер-класі, тому було дуже цікаво створити власну писанку від самого початку й до кінця. Крім того, порадувала вступна теоретична частини. Я дізналася багато нового про історію писанок в Україні!” – студентка третього курсу Наріне Захарян.

Загалом на заході були присутніми близько  п’ятдесяти осіб.

писанка 2 писанка 3

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.