ХVІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Духовність українства ХХІ століття»

23 травня 2018 року Кіровоградським інститутом розвитку людини було проведено ХVІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Духовність українства ХХІ століття».

Кожну епоху розвитку людства визначає тип моральної свідомості, який виступає домінуючим для цього часу, певного народу, конкретних соціально-економічних умов. В усі часи людство надзвичайно обережно, делікатно ставилося до становлення духовності особистості, адже на міцному ґрунті духовності, моральності, культури зростає особистість відповідальна за думку, слово, вчинок.

Криза духовності, яка проявляється внаслідок економічних, соціальних, політичних проблем у нашому суспільстві спонукає нас звернутися до історії виникнення українського суспільства, духовних витоків нашого народу, до творчого спадку духовного батька українців – Т.Г.Шевченка. Зацікавила присутніх доповідь професора І.А. Добрянського «Університет-осердя духовності».

Присутнім запам’ятався виступ завідувача відділу Обласного краєзнавчого меморіального музею М. Л. Кропивницького М.О.Галицького про подвиги наших маловідомих земляків під час другої світової війни.

Під час конференції лунали думки про виховання і розвиток духовності  у сім’ї, дитячому садочку, школі, ВУЗі.

Своїми враженнями від наукового заходу поділилися студенти та викладачі.

Гетьманенко Карина, студент 4 курсу, спеціальності «Правознавство» Кіровоградського інституту розвитку людини

Під час  проведення конференції були висвітлені питання, які були і є актуальними на сьогоднішній день. Враження від дійства залишилися тільки позитивні, адже особливо цікаво було  вислухати думки науковців та практиків щодо  проблем, які вони висвітлювали. Слухати їх було  цікаво, адже я переймала досвід від людей, які вже мають здобуток  знань, що застосовують у своїй практичній діяльності.

Бажано, щоб такі заходи проводилися частіше, адже ми, як молоде покоління, маємо можливість вільно висловлювати  свої думки і власне бачення подолання проблем, які виникають в нашому суспільстві. 

Амелін Євгеній, студент 4 курсу спеціальності «Правознавство» Кіровоградського інституту розвитку людини

Конференція пройшла на високому рівні. Я отримав велике задоволення і дізнався багато нового особисто для себе.

На конференцію було запрошено багато науковців і практиків, від яких було цікаво послухати шляхи вирішення та пропозиції щодо покращення стану духовності в наш час. У конференції брали участь багато студентів, а це говорить не тільки про зацікавленість молоді, а й про наше хвилювання стосовно духовного стану України.

Хочеться, щоб такі конференції проводилися частіше!

Прохорова Наталія, студент 3 курсу спеціальності «Правознавство»

Дякую за можливість взяти участь у ХVІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Духовність українства ХХІ століття». Було дуже цікаво, адже піднімалися такі питання, які турбують кожну людину. Особисто для себе я отримала багато корисної інформації, яка в подальшому мені знадобиться.

На мою думку, такі  заходи потрібні проводити частіше для всебічного розвитку особистості.

Мильніченко Н. О., старший викладач кафедри документознавства та інформаційної діяльності Кіровоградського інституту розвитку людини

Тематика конференції передбачала висвітлення стану духовності українського суспільства ХХІ століття, проте учасники заходу не обмежилися виключно тематикою, а пригадали витоки духовності, з’ясували її стан та перспективи.

Доповідачі змогли не просто донести проблеми сучасного стану духовності української нації, а й викликати бурхливе обговорювання актуальних для українства питань.  

На конференції змогли донести своє бачення духовності та її стану усі бажаючі.

 

Метки: , , , . Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.