Участь кафедри фінансів та менеджменту у науковому консорціуму університетів DOBRE (польський проект)

Кіровоградський інститут розвитку людини (кафедра фінансів та менеджменту) долучився до освітнього польсько-українського «Консорціуму Університетів DOBRE», який забезпечуватиме підвищення кваліфікації представників місцевого самоврядування, викладачів, громадських активістів в сфері публічного адміністрування та менеджменту органів державної влади. Консорціум працює в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» спрямує технічну та фінансову допомогу на місцевий рівень, зокрема для нових об’єднаних територіальних громад (ОТГ). За допомогою програми DOBRE територіальні громади мають навчитися краще управляти ресурсами, мають підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку тощо. Також DOBRE допомагатиме ОТГ посилювати значення місцевого самоврядування. Це допоможе побудувати більш широку суспільну підтримку для процесу децентралізації в цілому.

Зокрема, Малопольська школа публічного адміністрування Краківського економічного університету допомагає зміцнювати освітні та професійні можливості у державному управлінні об’єднаних територіальних громад, шляхом покращення можливостей для освітнього та професійного розвитку в державному управлінні.

Студенти кафедри фінансів та менеджменту активно долучилися до участі у цьому науковому проекті.

Навколо Малопольської школи публічного адміністрування Краківського економічного університету створено «Консорціум Університетів DOBRE», до складу якого увійшли заклади вищої освіти та центри підвищення кваліфікації семи регіонів України, де впроваджується проект DOBRE.

Відбувся один тренінг та один навчальний семінар, які проводили представники польського навчального закладу: директор Малопольської школи публічного адміністрування Краківського економічного університету, доктор філософії Кшиштоф Глук; професор Малопольської школи публічного адміністрування КЕУ Міхал Кудвач.

Пан Кшиштоф Глук впевнений, що успіхи Польщі в напрямку реалізації реформ, які у підсумку привели країну до Європейського Союзу, стали можливими завдяки розвитку системи освіти під впливом проектів, подібних до нашої програми DOBRE.

Участь у консорціуму принесла масу позитивних вражень з боку викладачів та студентів.

За результатами роботи укладено договір про наукову співпрацю між Краківським економічним університетом (Польща) та Кіровоградським інститутом розвитку людини.

Метки: , , . Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.